Nieuws

Trekharmonica in mooiste museum van Groningen: Warffum


Leestijd: 1 minuut

danszalen, maar ook bij muziekoptredens en zanggezelschappen, diende de harmonica als solo- of begeleidingsinstrument. Het geluid van de harmonica past dan ook als geen ander bij de bijzondere sfeer van Openluchtmuseum Het Hoogeland. Hoe of het instrument klinkt in het oude dorpscafé of in het klaslokaal, de keuken van Het Hörnhoes of op het balkon van de woonwagen; wie het wil ervaren komt op 5 juni naar het openluchtmuseum.

Klanken
Tijdens de harmonicadag zijn muzikanten met een instrument van harte welkom. Ze mogen gratis naar binnen en worden voorzien van een lunchpakket. Daar staat natuurlijk tegenover dat wordt verwacht dat ze spelen. Alleen of in een groep, buiten of in één van de gebouwen, dat maakt allemaal niet uit. Als ze maar bijdragen aan die bijzondere 19e eeuwse sfeer die het museum, samen met de harmonicaklanken het publiek kan bieden.

Populariteit
Diverse muzikanten hebben laten weten dat ze er zaterdag in elk geval bij zullen zijn. Een van de meest prominente gasten is Arie van Lienen. Van Lienen zorgde er, samen met voormalig bandgenoot Peter Pot voor, dat de trekharmonica de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Het trio Pot, Van Lienen en Baumgarten zorgde voor een vernieuwing van de volksmuziek en trok jarenlang een breed publiek.

Accordeonisten
De trekharmonicadag op 5 juni is een vervolg van de trekharmonica- en accordeondag die vorig jaar in het museum werd georganiseerd. Dit jaar wordt de dag alleen voor harmonicaspelers gehouden. bij ene goed verloop zullen volgend jaar weer de accordeonisten aan de beurt zijn. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers betalen tijdens deze bijzondere manifestatie de normale entreegelden voor het openluchtmuseum.

Zie ook http://www.hethoogeland.com