Nieuws

Vanhulley overhandigt 50.000e mondkapje aan Diederik Gommers

Jolijn Creutzberg en Chimene Kouakou van Vanhulley hebben woensdag het 50.000e mondkapje dat gemaakt is in het naaiatelier van Vanhulley overhandigd aan Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.


Leestijd: 2 minuten

Vanhulley overhandigt 50.000e mondkapje aan Diederik Gommers
Vanhulley overhandigt 50.000e mondkapje aan Diederik Gommers

Vanhulley is vooral bekend van het vermaken van oude en versleten overhemden tot boxershorts, maar sinds de coronacrisis worden er in het naaiatelier voornamelijk mondkapjes gemaakt. Niet van oude overhemden dit keer, maar van restpartijen katoen, dat anders bij het afval zou belanden.

En onlangs werd dus het 50.000e mondkapje gemaakt. Een mijlpaal die gevierd moet worden, zo vond oprichtster Jolijn Creutzberg, temeer omdat de productie van mondkapjes heeft het bedrijf landelijk heel goed op de kaart gezet.

De keuze voor Diederik Gommers was eigenlijk een hele logische, vindt Jolijn. “Niet alleen omdat hij zo betrokken is, maar juist omdat hij zoekt naar de verbinding, en niet polariseert. De manier waarop hij destijds met Famke Louise in gesprek ging vond ik echt geweldig.”

Have a Merry Christmask

Diederik Gommers wilde graag meewerken. “Ik doe dit soort dingen graag, corona is van iedereen”, zo zei hij. Hij kreeg de nieuwste versie van het mondmasker cadeau: een Merry Christmask. Dit mondmasker werd enige weken geleden gelanceerd tijdens de 8e verjaardag van Vanhulley, en wordt geleverd – hoe toepasselijk – in de kleuren rood en zwart met gouden opdruk. Naast het magische getal prijkt ook zijn eigen naam op deze gepersonaliseerde versie.

Toekomstplannen

Als het aan Creutzberg ligt dan gaan de mondkapjes niet de 100.000 stuks halen. “Ik vind het leven zonder mondkapje veel fijner, ik mis echt de gezichten, ik hoop dat het tijdelijk is.”

Toch kijkt Jolijn vol vertrouwen naar de toekomst. “We hebben twee jaar geleden besloten om naast het maken van boxershorts van je oude overhemd ook oude bedrijfskleding een tweede leven te geven in de vorm van andere producten, als relatiegeschenk of voor in het kerstpakket bijvoorbeeld. Door corona is er bij bedrijven veel meer aandacht gekomen voor lokale productie en hergebruik van materialen. En dan hebben wij ook nog eens een prachtig inclusief verhaal. Vanhulley past gewoon heel goed in wat we steeds belangrijker gaan vinden met z’n allen.”