Nieuws

“Virus-wappies” achter aanslag op Sikkom-journalist

Corona-ontkenners zitten mogelijk achter de aanslag op Sikkom-journalist Willem Groeneveld. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar die vast zitten nadat ze waren aangehouden op verdenking van het feit dat ze vorige week ’s nachts brandende molotov-cocktails in de woning van Groeneveld hadden gegooid.


Leestijd: 1 minuut

“Virus-wappies” achter aanslag op Sikkom-journalist
“Virus-wappies” achter aanslag op Sikkom-journalist

Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat deze twee verdachten komen uit de hoek van de anti-coronamaatregelenbeweging. Het Dagblad van het Noorden baseert zich op bronnen die melden dat de twee te boek staan als fanatieke ontkenners van Covid 19, die regelmatig aanwezig waren bij demonstraties tegen coronamaatregelen in Groningen.

Het Openbaar Ministerie noch de advocaat van de twee verdachten willen ingaan op de verdenking tegen de twee mannen. Maar volgens de bronnen van het Dagblad heeft het motief voor de aanslag wel degelijk te maken met hun anti-vaccinatie activiteiten.

De twee verdachten postten regelmatig bijdragen op sociale media waarin ze zich ontpopten als radicale anti-vaxxers, corona-ontkenners en complotdenkers. Eén van de verdachten was vorige week nog op een bijeenkomst in Paddepoel waar werd geprotesteerd tegen een prikbus van de GGD.

Waarom Willem Groeneveld van Sikkom als doelwit is gekozen is niet bekend, zolang de twee geen verklaringen hebben afgelegd, maar feit is wel dat Groeneveld kritische artikelen schreef over de demonstraties van corona-ontkenners en anti-vaxxers in Groningen.