Nieuws

Voorzitter Hanzehogeschool bezorgd om relatie Groningers en studenten

Voorzitter Dick Pouwels van Hanzehogeschool Groningen maakt zich zorgen om de relatie tussen de inwoners van Groningen en haar studenten. Dat vertelde hij gisteren bij de officiële opening van het nieuwe studiejaar.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter Hanzehogeschool bezorgd om relatie Groningers en studenten
Voorzitter Hanzehogeschool bezorgd om relatie Groningers en studenten

Volgens Pouwels is er de laatste tijd veel te doen geweest over de balans in de stad tussen studerende en niet-studerende inwoners. Hij deed een oproep aan de stad en zeker ook de politiek in de stad. “Ga nog meer in gesprek en betrek onze studenten bij het vinden van een manier om goed te kunnen samenleven met respect voor elkaar. En kijk vanuit die wederzijdse verbinding vooral hoe juist de aanwezigheid van onze studenten met hun talenten van meerwaarde kan zijn voor Stad en Ommeland”, zo betoogde hij.

Maar Pouwels riep daarnaast óók studenten die in de stad wonen op om zich te realiseren dat ze niet alleen Hanzestudenten zijn maar ook Groningers, Stadjers, inwoners van de stad. Hij vroeg ze om te gaan praten met hun omgeving om te kijken hoe samen te komen tot een fijne leefomgeving voor iedereen. Hij deed een oproep aan zowel de stad als de studenten om verbinding te zoeken met elkaar, elkaars meerwaarde te ontdekken en om samen te komen tot een prettige leefomgeving voor iedereen.

Belangrijke rol voor studenten

Pouwels sprak ook over de cruciale rol die de studenten van de Hanzehogeschool hebben in het realiseren van de veranderingen in de samenleving. Pouwels: “Al in hun studie zijn ze bezig met vraagstukken uit die transities, doen ze kennis en kunde op die gaat over de wereld van overmorgen en leren ze welke bijdrage ze kunnen leveren in het realiseren van die veranderingen.”

Foto boven: Hanzehogeschool. (Corné Sparidaens).