Nieuws

Vrouw overleden na ernstig geweldsincident in Appingedam; 23-jarige man aangehouden

In een woning aan de Broerstraat in Appingedam heeft maandagavond 4 april een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. Hierbij is een vrouw om het leven gekomen. De politie heeft een 23-jarige man uit Haarlem aangehouden. Dat meldt de politie.


Leestijd: 1 minuut

De politie kreeg maandag rond 19:30 uur een melding van een verdachte situatie. Ter plaatse bleek het te gaan om een ernstig geweldsincident. Kort na de melding is in de Broerstraat een verdachte aangehouden. Omdat er mogelijk nog een andere verdachte in de woning zou zijn, is het arrestatieteam ingezet. Zij hebben de woning doorzocht en troffen geen andere personen aan.

In de woning werd een overleden vrouw aangetroffen. Zij is vermoedelijk door het geweldsincident om het leven gekomen. Haar identiteit moet nog worden vastgesteld en uitgebreid onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is geweest.

Forensisch onderzoek

De verdachte zit vast en wordt verhoord, meldt de politie. In en rond de woning is maandagavond forensisch en tactisch onderzoek verricht. Ook vandaag, dinsdag, vindt er nog onderzoek plaats in de woning en wordt er buurtonderzoek verricht. Het onderzoek moet duidelijk maken wat er precies in de woning is gebeurd en wat daar aan vooraf is gegaan.

Mogelijke getuigen

De politie roept mensen op zich te melden als ze iets hebben gezien of gehoord. Contact opnemen is mogelijk door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.