Nieuws

Winnaars 27e Grunneger Schriefwedstried bekend

Wethouder Giny Luth heeft vrijdagmiddag de winnaars van de Grunneger Schriefwedstried bekend gemaakt. Dat deed ze tijdens de prijsuitreiking op het gemeentehuis in Sellingen. De jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd werd dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd.


Leestijd: 1 minuut

Winnaars 27e Grunneger Schriefwedstried bekend
Winnaars 27e Grunneger Schriefwedstried bekend

Dit jaar waren er 28 deelnemers vanuit de hele provincie. Dat leverde in totaal veertien gedichten en vijfentwintig verhalen op. Vijf van de deelnemers deden dit jaar voor het eerst mee. De juryleden kregen elk verhaal en gedicht zonder naam te lezen, zodat alle inzendingen anoniem konden worden beoordeeld. Josien Bakker zorgde tijdens de ceremonie voor Grunneger muziek.

De eerste prijs werd gedeeld door Harry Lutjeboer uit Groningen met zijn verhaal 'Honderd joar' en Geert Katuin uit Vlagtwedde met zijn inzending 'Aaltied weer'. De tweede prijs was voor Mineke Schulte-Potze uit Musselkanaal met ‘Leef vandoage…’. Derde werd Hilly Keitz uit Scheemda met ‘Romeo’.

Geert Katuin viel ook in de prijzen in de gedichtencategorie. Hij werd daar tweede met zijn gedicht 'Blift aiveg'. De eerste prijs ging naar Marja Bos uit Wedde met ‘Witte pluuskes’, de derde prijs werd gewonnen door Bea Havinga uit Vriescheloo met ‘Het störmt’.

De ingezonden verhalen en gedichten zijn gebonden in een boekwerkje met tekeningen van Bea Havinga. Alle deelnemers krijgen een exemplaar van dit boekwerkje.