Nieuws

Zeven hooligans voor de rechter na massale vechtpartij in Grote Kromme Elleboog

Zeven verdachten moeten zich de komende tijd verantwoorden voor hun aandeel in een massale vechtpartij tussen hooligans van FC Groningen en DSC Arminia Bielefeld. De knokpartij vond op 5 september 2020 plaats in de Grote Kromme Elleboog en de Turftorenstraat. Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend.


Leestijd: 1 minuut

Zeven hooligans voor de rechter na massale vechtpartij in Grote Kromme Elleboog
Zeven hooligans voor de rechter na massale vechtpartij in Grote Kromme Elleboog

Van de circa veertig verdachten die zich schuldig maakten aan het geweld zijn er negentien geïdentificeerd door de Nederlandse en Duitse politie: tien Nederlandse hooligans en negen Duitse relschoppers. De eerste vijf Nederlandse verdachten staan vrijdag voor de rechtbank in Groningen. 

Veroordelingen Duitse verdachten
De Duitse verdachten zijn inmiddels berecht in Duitsland. De veroordelingen lopen uiteen van werkstraffen, duizenden euro’s boete en een onvoorwaardelijke celstraf van tien maanden.

Nederlandse verdachten
Van de tien Nederlandse verdachten staan er morgen dus vijf terecht. Twee anderen moeten op een ander tijdstip voor de rechtbank verschijnen, omdat hun verdediging is verhinderd. Tegen drie Nederlandse verdachten is de zaak geseponeerd wegens onvoldoende bewijs.

'Niets met clubliefde te maken'
Schokkende beelden van de massale vechtpartij tussen de hooligans in de Grote Kromme Elleboog en de Turftorenstraat gingen viraal op social media. “Wat zich op 5 september 2020 heeft afgespeeld heeft niets met clubliefde te maken”, aldus de zaaksofficier van justitie.