Nieuws

Zorgen over afbrokkelende balkons in Eikenlaanflat 

De huurders van de Eikenlaanflat in Selwerd maken zich grote zorgen over het achterstallige onderhoud aan het flat. Er brokkelen soms stukken steen van de balkons af en de draagbalken van de balkons zorgen voor lekkage en schimmel in de woningen. De huurders van de flat hebben zich verenigd in een huurderscommissie en willen dat verhuurder Urban Interest de balkons en woningen opknapt.


Leestijd: 1 minuut

Zorgen over afbrokkelende balkons in Eikenlaanflat 
Zorgen over afbrokkelende balkons in Eikenlaanflat 

Een reactie van de verhuurder blijft uit. De SP heeft daarom woensdag vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de kwestie. De socialistische partij wil dat de gemeentelijke bouwinspectie de balkons gaat controleren en de huurders gaat ondersteunen.

“Wij hebben als huurders vaker bij de verhuurder aan de bel getrokken. Wij maken ons zorgen over de veiligheid van de balkons, voor onszelf maar ook voor mensen die rondom de flat lopen. Maar Urban Interest geeft geen enkele blijk van interesse”, zegt huurder Geert Roossien gefrustreerd.

De SP wil dat de gemeente zich achter de huurders schaart. “Huurders van de Eikenlaanflat worden genegeerd door commerciële verhuurder Urban Interest. Commerciële verhuurders hebben veel te veel macht. Daarom is het cruciaal voor huurders dat de gemeente hen steunt en helpt voor goede, betaalbare en veilige woningen”, vindt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.