In beeld

Belangrijkste obstakels voor acceptatie Bitcoin

Zoals de meeste nieuwe technologieën moet Bitcoin verschillende stappen doorlopen om wereldwijd geaccepteerd te worden. Satoshi Nakamoto bedacht het Bitcoin-concept in 2009 als een gedeelde en open transactiedatabase. Wat Bitcoin onderscheidde, was dat mensen het eigendom van digitale activa konden bewijzen en overdragen zonder tussenpersoon. Platformen zoals Immediate Enigma Officiële website zijn sindsdien ontstaan om mensen en organisaties te helpen dit crypto-actief te verhandelen.


Leestijd: 3 minuten

En deze cryptovaluta heeft verschillende voordelen, behalve dat het wereldwijd is. Verschillende winkels accepteren Bitcoinbetalingen. Sommige instellingen accepteren echter nog steeds geen Bitcoinbetalingen. Dus, wat belemmert de wereldwijde acceptatie van Bitcoin? Hier zijn mogelijke redenen voor de trage adoptie van Bitcoin.

Volatiliteit

Bijna elke munt fluctueert in de tijd. Bitcoin kan echter sterk fluctueren, wat betekent dat u een aanzienlijk bedrag kunt winnen of verliezen tussen de aankoop en verkoop. En dit weerhoudt sommige personen en organisaties ervan Bitcoinbetalingen te accepteren. U kunt duizenden of honderden dollars of euro’s verliezen wanneer u een Bitcoinbetaling ontvangt en vervolgens besluit deze om te zetten in fiatgeld. Daarom zou het omgaan met volatiliteit de acceptatie van Bitcoin kunnen vergroten.

Associatie met criminele activiteiten

De slechte nieuwskoppen en de media hebben verhalen gepubliceerd over het hacken van cryptobeurzen en beleggers die geld verliezen door cryptobeleggingen. Sommige cryptobeurzen hebben geen verzekeringspolissen om beleggers te beschermen in geval van hacking. Dat betekent dat u de ene dag geld op uw cryptowisselrekening kunt hebben en de volgende dag niets. Ook zijn er ICO-fraudes geweest, die het imago van deze cryptovaluta hebben bezoedeld. Hoewel dit geen gevolg is van de Bitcoin-technologie, is er wel een sterke correlatie tussen deze technologie, duistere benaderingen en criminele activiteiten.

Tegenstrijdigheden

Aanvankelijk was de blockchaintechnologie bedoeld om Bitcoin te ondersteunen, en de cryptovaluta heeft bewezen winstgevend en prominent te zijn. Satoshi Nakamoto wilde dat Bitcoin veiligheid, decentralisatie en anonimiteit in financiële transacties zou ondersteunen. Bitcoin is echter niet meer zo anoniem als veel mensen willen. Hoewel het anonimiteit biedt, is het niet 100%. Ook blijft de crypto-controverse welig tieren met hacks, oplichting en misleidende deals.

Nieuwe cryptovaluta

Cryptovaluta zijn overal. De wereld telt momenteel meer dan 2000 cryptovaluta met een waarde van ongeveer 220 miljard dollar. De waarde is duizelingwekkend, en ontwikkelaars maken elke crypto voor een specifiek doel. Sommige cryptovaluta zijn voor productie en landbouw, andere voor muziekverspreiding. Sommige zijn voor stabiliteit en vermogenswaardering onder prijswaarschuwingen. Nu er meer cryptosoorten opkomen, begrijpt de gemiddelde persoon misschien niet hoe ze precies werken en wat hun doel is. Daarom kunnen zij aarzelen om ze te aanvaarden of te gebruiken.

Bruikbaarheid

Bitcoin presenteert een moderne technologie die veel mensen niet begrijpen. Een ouder persoon een rekening laten openen bij een crypto-beurs, een digitale portemonnee laten aanmaken en private en publieke sleutels laten gebruiken is niet eenvoudig. De cryptogemeenschap vindt de complexiteit van transacties met Bitcoin misschien niet erg. Sommige mensen zijn echter onbekend met Bitcoin en de werking ervan. De complexiteit van Bitcoin-transacties kan dus de acceptatie en het gebruik ervan beperken.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een andere factor die de acceptatie van Bitcoin beperkt. Het Ethereum-netwerk kan 15 transacties per minuut aan. Bitcoin kan 3 tot 7 transacties per seconde aan. Een cryptotransactie wordt binnen 10 minuten of zelfs meer afgewikkeld. Daarom moet Bitcoin het schaalbaarheidsprobleem aanpakken om wereldwijd geaccepteerd te worden.

Ontoereikende regelgeving

Het gebrek aan regelgeving voor de cryptovaluta-industrie weerhoudt sommige mensen en bedrijven ervan Bitcoin te accepteren. Hoewel sommige landen wetten hebben rond Bitcoinhandel en -belasting, bestaan er grijze gebieden, vooral wanneer de autoriteiten niet weten of het een valuta of een activum is.

Laatste woord

Bitcoin is ongetwijfeld een nieuwe technologie waar sommige mensen niet veel van weten en daarom bang zijn om die te omarmen. Niettemin zal cryptovaluta uiteindelijk meer aanvaarding en acceptatie krijgen naarmate mensen de voordelen ervan leren kennen ten opzichte van fiatgeld. Als Bitcoin in El Salvador en andere landen een wettig betaalmiddel wordt, kan dat de acceptatie en het gebruik ervan versnellen.