In beeld

Beleggen in crypto: is dat nog een goed idee?

In de afgelopen jaren ontstond er een ware cryptohype. Veel mensen vonden het interessant om te beginnen met beleggen in crypto. De hype is nu voorbij, en nu is het de vraag of beleggen in crypto nog een goed idee is. Waarom zou je wel of niet beginnen met investeringen in cryptomunten?


Leestijd: 2 minuten

De hype is voorbij

Nu de hype voorbij is, blijven alleen de mensen die er echt mee aan de slag willen over. Dat betekent niet dat beleggen in cryptomunten helemaal geen zin meer heeft. Integendeel: het betekent dat de markt is verschoven naar een wat meer volwassen fase van de markt.

Dat biedt voordelen, want in deze fase van de markt zijn investeerders zich bewuster van de risico’s en de kansen. Beleggen is altijd iets wat je voor de langere termijn moet doen. Bij crypto’s hebben veel mensen zich laten verleiden tot het beleggen op de korte termijn, wat voor een enorme volatiliteit zorgde. Nu de hype voorbij is, is er geen beter moment om met de lange termijn aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld bij Amdax.

Alleen beleggen met geld dat je kunt missen

Beleggen gaat altijd gepaard met risico’s. De markt is nu eenmaal volatiel en dat betekent dat prijzen snel kunnen fluctueren. Zoals eens zo mooi werd gezegd: ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst’. Daarom is het belangrijk dat je alleen investeert met geld dat je kunt missen. Financiële experts raden dan ook af om bijvoorbeeld spaargeld in crypto-investeringen te stoppen. Je kunt beter een klein bedrag inleggen en kijken wat het doet op de cryptomarkt.

Op die manier is het niet erg als je eens geld verliest. Aan de andere kant kan winst je dan weer een gebalanceerde portefeuille opleveren. Op die manier houd je het investeren in crypto leuk en werk je met een laag risico. Zeker voor beginners is het aan te raden om met een klein bedrag te beginnen: het is de beste leermeester.

Crypto’s kunnen nog steeds geld opleveren

Misschien denk je dat crypto’s waardeloos zijn geworden nu de gloriedagen van enorme prijsstijgingen voorbij zijn. Dat is niet waar: cryptomunten kunnen nog steeds rendement opleveren. Er zijn nog altijd projecten en technologieën die op de lange termijn veelbelovend zijn, zoals ethereum staking. Het is en blijft belangrijk dat je je goed informeert over de verschillende cryptocurrencies en de doelstellingen erachter.

Voorzichtigheid is altijd geboden, maar wees ook niet té voorzichtig. Investeren en beleggen is altijd risicovol. Maar met de juiste informatie, een goede spreiding van je portefeuille en met een lage inleg, kun je de risico’s zeker beperken. En dan valt er, ook op de cryptomarkt, best nog wat te verdienen.