In beeld

Dit is wat je moet weten over sim only

Loopt je abonnement binnenkort af? Maar werkt je huidige telefoon nog prima en wil je eigenlijk nog helemaal niet wisselen? Dan is sim only een prima alternatief. Sim Only is een abonnement waarbij je enkel een nieuwe simkaart ontvangt, maar geen extra maandelijkse kosten maakt voor een nieuw toestel. Je kunt de simkaart vervolgens gewoon in je huidige toestel plaatsen, waarna je voordelig kan bellen, sms’en en internetten. 


Leestijd: 2 minuten

Ultieme vrijheid om te wisselen van telefoon wanneer jij dat wilt 

Een van de grootste voordelen van sim only is dat je over ultieme vrijheid beschikt om te wisselen van toestel wanneer jij dat wilt. Als je aan een abonnement met toestel gebonden zit, dan zit je ook altijd aan een periode vast waarin je het toestel moet gebruiken. Het is zonde om voordat je abonnement afloopt van toestel te wisselen, want dan betaal je eigenlijk dubbele kosten voor een telefoon die je niet gebruikt. Dat levert ook een risico op. Want als je toestel beschadigd raakt en een nieuwe noodzakelijk is, levert dit dus altijd dubbele kosten op. Je kunt het abonnement niet vroegtijdig opzeggen, niet zolang je nog aan het afbetalen bent. 

Wees je er ook van bewust dat je bij de meeste telefoonproviders slechts keuze hebt uit een selectie van mobiele telefoons. Je kunt dus niet uit alle merken en modellen kiezen. Als je enkel een sim only abonnement afsluit, bepaal je zelf wanneer en hoe je het toestel koopt. Je kunt dus voor elk toestel kiezen. Ook tweedehands of refurbished

Lagere maandelijkse kosten 


Het grootste voordeel zijn toch wel de lagere maandelijkse kosten. Bij een abonnement met toestel ben je logischerwijs elke maand meer geld kwijt. Dit komt doordat je ook elke maand een bedrag betaalt voor het aflossen van het toestel. Je kunt flink wat geld besparen door enkel iedere maand de abonnementskosten te betalen. Kijk nu maar eens in je huidige contract wat je betaalt voor het abonnement zelf en welke kosten daar bovenop komen voor het toestel. Meestal gaat het toch wel om enkele tientjes per maand. Geld dat je kunt besparen door voor sim only te kiezen. 
Dit is een slimme manier om snel elke maand geld te besparen als je huidige toestel het nog prima doet. Bedenk wel dat geen enkele telefoon het eeuwige leven heeft. Uiteindelijk moet deze toch vervangen worden. Het is daarom verstandig om het geld dat je bespaart elke maand opzij te zetten. Zo heb je altijd een spaarpotje voor als je telefoon onverhoopt toch vervangen moet worden en zit je nooit meer vast aan een abonnement met toestel. Hoe langer je met je toestel doet, hoe sneller je spaarrekening zal groeien.