In beeld

Een goed onderhouden auto

Het is nooit leuk om met je eigen auto langs de weg te staan, maar met je auto pech krijgen als je deze voor het werk gebruikt, kan nog veel vervelender zijn. De auto laat je in de steek en dat kan betekenen dat je je werk niet kunt uitvoeren. In het ergste geval mis je belangrijke inkomsten. Daarom is regelmatig onderhoud aan je (bedrijfs)auto zo nodig. Soms heb je nieuwe auto onderdelen nodig, en soms moet er gewoon iets schoongemaakt worden. Hiermee voorkom je kostbare reparaties en nog erger: dat je auto er gewoon mee ophoudt.


Leestijd: 2 minuten

New car parts on a gray background closeup
New car parts on a gray background closeup

Hoge reparatiekosten voorkomen

Wanneer je je auto goed onderhoudt, kun je hoge reparatiekosten voorkomen. De meeste reparaties zijn namelijk het gevolg van verwaarloosd onderhoud. Met tijdig en regelmatig onderhoud, kunnen kleine problemen snel worden ontdekt en opgelost voordat ze uitgroeien tot grotere en duurdere reparaties. Hiermee bespaar je op de lange termijn aanzienlijk op kosten en houd je je auto in goede staat.

Betere veiligheid

Een goed onderhouden auto is tevens een veilige auto. Bij een onderhoudsbeurt worden namelijk belangrijke onderdelen onderzocht en indien nodig  gerepareerd of vervangen. Hierdoor zal het risico op ongevallen afnemen en kunnen jij en je medewerkers veilig de weg op gaan.

De restwaarde behouden

Wil je je auto in de toekomst verkopen of inruilen, dan moet je gewoon regelmatig onderhoud uitvoeren. Een goed onderhouden auto behoudt namelijk zijn waarde beter dan een auto waarbij het onderhoud verwaarloosd is. Resultaat? Een hogere verkoopprijs of inruilwaarde en dit is natuurlijk fijn voor je financiële situatie.

Een betrouwbare auto rijden

Een auto moet altijd betrouwbaar zijn. Je wilt natuurlijk de zekerheid dat het voertuig indien nodig ook je bedrijf draaiende houdt. Met regelmatig onderhoud zul je minder snel pech onderweg krijgen en ongeplande stil komen te staan. Houd je auto dus in topconditie en probeer onnodige problemen te vermijden.

Wanneer onderhoud auto laten uitvoeren?

Wanneer het tijd is voor onderhoud hangt af van factoren zoals het type voertuig en de gereden kilometers. Je kunt de onderhoudsvoorschriften vinden in het onderhouds- of instructieboekje van je voertuig. Er zijn twee soorten onderhoudsbeurten: de kleine onderhoudsbeurt en de grote onderhoudsbeurt. Bij de kleine onderhoudsbeurt worden ongeveer 20-30 punten gecontroleerd. Denk aan het verversen van de motorolie, het vervangen van het oliefilter, het bijvullen van ruitensproeiervloeistof en de bandencontrole. Het doel is om ernstige problemen te voorkomen. De grote onderhoudsbeurt omvat een uitgebreide inspectie van ongeveer 70-90 punten. Denk hierbij aan vervanging met auto onderdelen, afstelling en smering. Tijdens de grote onderhoudsbeurt worden onder andere de oliefilter, koelvloeistof, motorolie, luchtfilter, veiligheidsgordels, airbags en het remsysteem gecontroleerd. Onderhoud jij je auto goed?