In beeld

Een uitje in Groningen organiseren? Hier moet je aan denken

Een uitje organiseren in Groningen is een goed idee voor verschillende soorten gezelschappen. Zo is Groningen een levendige stad waar je van alles kunt ondernemen voor een geslaagde dag en/of avond. Het maakt hierbij niet uit of je een bedrijfsuitje, een vriendenweekend of een familiedag organiseert.


Leestijd: 4 minuten

In alle situaties is er een aantal zaken waar je op moet letten om er zo voor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Zo kun je zo’n dag laten organiseren door een externe partij zoals Olivier en moet je kijken naar de diverse activiteiten die er te doen zijn in Groningen. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke zaken met je die je in gedachten moet houden bij het organiseren van een uitje in Groningen. 

Kijk goed naar de doelgroep en het doel van het uitje

Voordat je aan de slag gaat met het vinden van het ideale uitje moet je goed kijken naar de doelgroep. Welke mensen gaan er mee en wat is het doel van het uitje? De samenstelling van de groep bepaalt voor een groot deel de activiteiten die geschikt zijn. Zo is de kans groot dat je met collega’s iets anders gaat doen dan wanneer je met je beste vrienden of vriendinnen op pad gaat.

Kijk dus goed naar het doel van het uitje: is het een dag voor teambuilding? Of hebben jullie wat te vieren? Misschien wil je juist met een groep mensen een dag lekker ontspannen of heb je zin om samen actief bezig te gaan. Zodra je het doel weet, kun je eenvoudiger een of meerdere activiteiten kijken die daadwerkelijk bij de deelnemers passen.

Activiteiten kiezen in Groningen: waar ga je voor?

In vrijwel iedere stad in Nederland heb je de keuze uit diverse activiteiten, zo ook in Groningen. Ook daar is van alles te doen voor verschillende interesses. Enkele leuke ideeën zijn bijvoorbeeld:

  • Ga voor een buitenactiviteit wanneer je met een groep natuurliefhebbers op pad gaat. Denk aan fietsen door het landschap van Groningen (buiten de stad), maar ook aan een boottocht maken door de grachten of een bezoek brengen aan het Nationaal Park Lauwersmeer.
  • Blijf je liever in de stad Groningen? Kies dan voor een culturele activiteit. Bezoek bijvoorbeeld samen het Groninger Museum voor moderne kunst of maak onder leiding van een gids een stadswandeling langs diverse bezienswaardigheden zoals de Martinitoren.
  • In de stad Groningen zijn ook diverse teambuilding activiteiten te ondernemen en te boeken. Wat dacht je van het boeken van een escape room in de stad of ga samen kokkerellen tijdens een kookworkshop. In de stad vind je een grote kookstudio voor groepen.
  • Ook een aanrader: ga voor een andere culinaire ervaring. Organiseer bijvoorbeeld een etentje in een van de vele restaurants of ga voor een lekkere proeverij, zoals een wijn-, bier- of tapasproeverij.

Huur een professional in voor het organiseren van je event

Zoals je leest, zijn er dus verschillende activiteiten die je in Groningen kunt doen met een groep mensen. Hoewel je zelf op zoek kunt gaan naar enkele activiteiten, kun je er ook voor kiezen om een professional in te huren op het gebied van evenementenorganisatie voor groepen. Dit is vooral een echte aanrader wanneer je met een aanzienlijk grote groep bent. Voor een grote groep mensen is het immers altijd wat lastiger om een plek te vinden waar je met z’n allen terecht kunt.

In zo’n geval is het ook mogelijk om zelf bezig te gaan met de organisatie, maar om wel een professional in te schakelen voor bijvoorbeeld de verhuur van attracties zoals springkussens en stormbanen. Een springkussen huren doe je namelijk gewoon online. Wat je in zo’n geval natuurlijk nog wel moet hebben, is een locatie. In en rondom Groningen stad vind je meerdere plekken die je af kunt huren als evenementenlocatie. Ook buiten de stad, meer in het groen, zijn dit soort locaties beschikbaar.

Budget bepalen van je uitje: zorg voor een goede match

Het organiseren van een uitje met collega’s of familie kost natuurlijk geld. Het budget bepalen is daarom een cruciaal onderdeel van de planning. Kijk daarom vooraf goed wat het budget is en wat men uit kan geven aan een gezellig uitje. Maak hierbij een overzicht van alle mogelijke kosten, inclusief het vervoer, de activiteiten, maaltijden en eventuele huur van zaken zoals een springkussen of andere attracties.

Het is altijd verstandig om een beetje extra budget te reserveren voor onvoorziene uitgaven, want je weet maar nooit wat er gaat gebeuren. Met deze informatie is het eenvoudiger om een activiteit te vinden die echt past bij de groep en bij het budget dat er beschikbaar is. Onthoud dat je op veel plekken korting kunt krijgen wanneer je met een (grote) groep bent. Veel activiteiten en plekken in Groningen bieden een vorm van groepskorting aan voor groepen.