In beeld

Partnerbijdrage

ELIX gelooft dat het anders kan

ELIX is een bedrijf gericht op het verbeteren van de energieopwekking onder Nederlanders. Ze geloven dat het anders kan en willen de wereld beter maken. ELIX lijkt hierbij in niets op trage en onpersoonlijke energiebedrijven. Zij willen juist vaak zo weinig mogelijk verduurzamen aangezien dit hun corebusiness tegengaat. ELIX doet het volledig anders en maakt van verduurzaming het grote doel. Dit bedrijf is trouwens opgericht in Groningen en heeft zich inmiddels ook gevestigd in Leusden, Sint-Oedenrode en Leusden. 


Leestijd: 2 minuten

Wat doet ELIX?

ELIX is niet helemaal anders dan de standaard energiebedrijven. Ze geven namelijk ook advies over een energie aan bedrijven. Ze zien dat hun advies helaas niet altijd daadwerkelijk gebruikt wordt en hebben er daarom voor gekozen om hun adviezen ook zelf uit te voeren. Je kunt dus als klant bij ELIX terecht om advies in te winnen en vervolgens kan dit ook daadwerkelijk toegepast worden door de specialisten van het bedrijf. Dit levert twee voordelen voor je op. Allereerst verlaag je zo de kosten, aangezien de adviseurs en uitvoerders geleverd worden door hetzelfde bedrijf. Ook scheelt het veel moeite en werk, je hoeft immers niet bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen voor het uitvoeren van het energie-advies van ELIX. 

Hoe wil ELIX Nederland verduurzamen?

ELIX heeft een belangrijke missie die in 2050 volbracht moet zijn. Het bedrijf wil dan namelijk samenwerken met ondernemers 10 duizend groene en slimme gebouwen ondersteunen of beheren. Als dit slaagt dan is de CO2-uitstoot van deze panden gedecimeerd in vergelijking met 1990. Ondertussen is ELIX druk bezig om deze missie te volbrengen, wat het Groningse bedrijf doet door meerdere diensten aan te bieden. Hieronder vind je ze allemaal. Wil je extra informatie? Check dan www.elix.nl.

Dynamische energie

Zo kun je bij ELIX terecht voor dynamische zakelijke energie. Hierbij wordt je bedrijf voorzien van groene energie zonder dat je de hoofdprijs betaalt. ELIX wil namelijk dat je zo weinig mogelijk betaalt en werkt daarom met een dynamisch contract voor zakelijke energie. Dit houdt in dat je elk uur een andere premie betaalt voor je verbruikte stroom. 

Laadplein

ELIX kan je ook helpen bij het creëren van een laadplein bij je bedrijf. Dit is vooral nuttig als je met je wagenpark overstapt op elektrische auto’s. Dit is van zichzelf al een slimme investering, maar het wordt binnenkort ook nog eens een noodzaak. Vanaf 2025 moet je namelijk per 20 parkeerplaatsen minstens 1 laadpaal bij je bedrijfspand hebben.

Energieopslag

Liggen er al zonnepanelen op je bedrijfspand? Je kunt je installatie beter laten renderen met behulp van een energieopslag van ELIX. Je slaat dan zelf groene energie op, maar je kunt het ook verhandelen.

Zonnepanelen

Energie én geld besparen doe je met behulp van een zonnestroominstallatie. ELIX helpt je hierbij door advies te geven, maar kan de zonnepanelen ook nog eens zelf installeren voor je. Zo krijg je geen spijt van je investering!

Netcongestie

Netcongestie begint een steeds groter probleem te worden voor Nederlandse bedrijven. ELIX biedt meerdere potentiële oplossingen voor je onderneming:

  • Energieopslag
  • Slim schakelen
  • Dynamisch energiesysteem
  • Congestiemanagement