In beeld

Geef je interieur een boost met een mooi vloerkleed

Als je rondkijkt in je woonkamer dan kan het zijn dat je constateert dat de vloer zijn beste tijd heeft gehad. Of dat je uitgekeken bent op de kleur van de tegels of laminaat die je enkele jaren geleden hebt uitgezocht. Dan kun je natuurlijk besluiten om de vloer eruit te slopen en een nieuwe vloer te plaatsen. Maar ten eerste is dat een hele klus, en ten tweede moet je er ook de portemonnee flink voor trekken. Vaak kun je je vloer een make-over geven met een paar kleine aanpassingen. Een grondige reiniging kan bijvoorbeeld al helpen. Of behandel de vloer met een nieuwe laag lak of olie. Kleine beschadigingen kunnen vaak worden weggewerkt, eventueel door een vakman.


Leestijd: 2 minuten

Een kleed op de vloer

Je kunt een mooi hoogpolig vloerkleed neerleggen. Dit geeft de kamer meteen een heel andere uitstraling. Leg het kleed onder de salontafel in de zithoek, of kies voor een mooi kleed onder je eethoek. Het voordeel van een vloerkleed is dat je het gemakkelijk kunt weghalen of verwisselen voor een andere kleur. Zo zijn er mensen die voor de wintermaanden kiezen voor een warm en donkerkleurig kleed. In het voorjaar wordt dit verwisseld voor een frisse kleur om de lente in te luiden.

Last van allergie en toch graag een kleed op de vloer

Sommige mensen hebben last van huisstofmijt of andere allergieën. Dan wordt vaak aanbevolen om te kiezen voor een gladde vloer. Die is immers gemakkelijk schoon te houden. Maar wat nu als je toch wat gezelligheid en knusheid in je kamer wilt? Dan kun je soms wel kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Ook die kun je gemakkelijk reinigen met de stofzuiger om ronddwarrelend stof te voorkomen. En dan heb je toch een interieur waar jij je helemaal thuis voelt.

Geef je interieur de perfecte make-over

Als je je interieur een boost wilt geven dan kan dat met een paar simpele aanpassingen. Een nieuw vloerkleed geeft de ruimte meteen een heel andere uitstraling. Het mooie is dat je een vloerkleed ook heel goed kunt gebruiken voor een andere ruimte. De slaapkamer, je werkkamer, je hobbykamer of de woonkeuken. Vloerkleden zijn te koop in tientallen kleuren en dessins. Ook zijn er verschillende vormen: rond, rechthoekig of vierkant. Een groot voordeel van een kleed is dat je dit gemakkelijk kunt verwisselen. Bijvoorbeeld als je een nieuw bankstel koopt waar een andere kleur beter bij past. Ook kun je bij een verhuizing het vloerkleed gewoon meenemen.

Online een vloerkleed kopen

Alles kun je vandaag de dag online kopen. Dat geldt ook voor een mooi hoogpolig of laagpolig vloerkleed. Je kunt op je gemak het aanbod online bekijken en vergelijken. Je bestelling wordt thuisbezorgd. Je hoeft er dus niet eens de deur voor uit. Bij kopen op internet gelden de regels voor kopen op afstand. Je mag een besteld vloerkleed dus altijd terugsturen als het toch niet bevalt.