In beeld

Hoe gezond is Viscollageen?

Viscollageen is een eiwit dat steeds meer gebruikt wordt als collageen supplement. Wat doet het supplement nu daadwerkelijk en is het echt zo goed als dat wordt beweerd. In dit artikel lees je alles over viscollageen.


Leestijd: 2 minuten

Wat doet viscollageen voor je lichaam

Viscollageen kan voordelen bieden voor verschillende aspecten in je gezondheid. Het wordt vooral gebruikt voor het verbeteren van je structuur en elasticiteit van de huid. Niet alleen doet het wonderen voor je huid, maar ook voor je gewrichten en botten. Het collageen bevat aminozuren wat een grote hoeveelheid proline en glycine bevat. Deze zuren zijn belangrijke bouwstenen voor de aanmaak van neurotransmitters. Neurotransmitters spelen een belangrijke rol bij de regulatie van je hersenen. Tenslotte kan viscollageen ontstekingen in het lichaam verminderen. Collageen speelt dus een grote rol bij veel onderdelen van je lichaam. Viscollageen bevat vooral collageen type 1 en deze speelt een grote rol bij de aanmaak van haarfollikels. Dit remt niet alleen de haaruitval maar stimuleert ook de haargroei.

Is viscollageen voor elke leeftijd?

Dit type collageen is eigenlijk voor elke leeftijd hartstikke gezond. Echter wordt het niet aangeraden voor het gebruik bij kinderen. Kinderen hebben over het algemeen namelijk geen extra collageen supplement nodig. Pas vanaf het 25e levensjaar wordt de aanmaak van collageen minder in het lichaam. En is het dus interessant om extra collageen supplementen te gaan gebruiken. Het beste startpunt van dit supplement is wanneer je collageen aanmaak nog vrij hoog is direct de supplementen te gaan gebruiken zodat dit niet minder wordt. Maar zodra je de 25 bent gepasseerd zitten er nog altijd genoeg voordelen aan viscollageen om hiermee te beginnen. Pas wel op als je een vis- of schaaldier allergie hebt. Dan kun je beter een andere soort collageen supplement gebruiken.

Welke soort viscollageen is het beste?

Wanneer je op zoek bent naar een goed viscollageen is het belangrijk om voorafgaand onderzoek te doen welke het beste bij jou past. Je hebt namelijk heel erg veel verschillende soorten viscollageen waar je uit kunt kiezen. Als je op zoek bent naar een goede en duurzame viscollageen met de beste kwaliteit kun je het beste kiezen voor een wild gevangen Noorse kabeljauw. Het collageen moet dan wel afkomstig zijn uit de huid en niet uit de botten en graatjes. Het wordt afgeraden om viscollageen van de Vietnamese tilapia kweekvis te gebruiken. Het is ook van belang om het supplement regelmatig in te nemen. Een dagelijkse dosis van 10 gram viscollageen per dag voor gedurende 3 maanden zorgt voor het beste resultaat. Je kunt viscollageen het beste innemen op een lege maag. Ook helpt het om een half uurtje te wachten met eten na inname. Dit zorgt er namelijk voor dat de peptiden goed kunnen worden opgenomen door het lichaam. Neem met voorkeur elke ochtend of avond voor het slapen gaan viscollageen in.