In beeld

Studenten Bedrijfskunde Hanzehogeschool maken studiereis naar New York

Alle 24 studenten van de driejarige opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen waren er het over eens: wat een onvergetelijke ervaring was deze studiereis naar New York. Samen met supervisors Kelly Boonstra, Dirck Bankers en Bas Baalmans brachten de studenten in mei een bezoek aan de wereldstad.


Leestijd: 1 minuut

“De week was een perfecte invulling van een studiereis”, vertelt Baalmans, een van de organisatoren van de reis. “Het intensieve programma had de juiste balans tussen onderzoek en vrije tijd.” De studenten deden onderzoek naar de culturele verschillen in ‘business life’ in New York en Nederland, door middel van bedrijfs- en organisatiebezoeken. In hun vrije tijd brachten ze bezoeken aan alle bekende New York highlights als de Brooklyn Bridge, Times Square, Empire State Building, Memorial 9/11 en een bezoek aan de honkbalwedstrijd in de Bronx bij de New York Yankees.

De bedrijfsbezoeken bestonden uit een mix uit de driehoek van de 3 O’s: onderwijs/onderzoek, ondernemen en overheid. Zo bezochten de studenten onder andere de campus van Fordham University, de beroemde kappersketen RobPeetoom.com, de Rabobank en PX op Wall Street, waar de Nederlandse eigenaar en oprichter Bas Offers vertelde over zijn ervaringen.

Baalmans kijkt uitermate tevreden terug op de week: “De studiereis in deze vorm is een dikke meerwaarde voor de opleiding. Al voor corona werden de reizen georganiseerd, maar de pandemie zorgde voor verwatering van contacten. Nu staat er weer een pracht van een studiereis. We geven zo een unieke ervaring aan de studenten mee die ze hun leven lang zullen herinneren.”