In beeld

Wethouder Van Niejenhuis start nieuwbouwproject ‘Parkhoven’ in Meerstad

De wijk Meerstad blijft doorgroeien. Volgende week donderdag geeft wethouder Rik van Niejenhuis het startsein voor de bouw van een volgend nieuwbouwproject, Parkhoven, in de wijk Groenewei. Het gaat om de eerste fase, met dertien woningen. In totaal komen er in dit project van ontwikkelaar Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande woningen.


Leestijd: 1 minuut

De toekomstige bewoners komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei.

Daarnaast zijn ze duurzaam, doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Met een warmtepomp worden de woningen verwarmd en gekoeld. De eerste woningen uit deze eerste fase zijn al verkocht.

Meer informatie over Parkhoven : www.parkhoven-meerstad.nl/

Groenewei bijna klaar

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer.

In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en supermarkt Jumbo. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk.

(Illusstratie: Groenewei, Meerstad)/