Sport

Bauke Mollema geselecteerd voor EK in Drenthe

Bauke Mollema koerst momenteel in de Ronde van Spanje in de hoop om in de laatste week een keer voor etappewinst te kunnen gaan. Wat de Groninger inmiddels zeker weet is zijn selectie voor de Europese kampioenschappen in Drenthe die van 20 t/m 24 september in Drenthe verreden worden.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

In Spanje heeft Mollema tot op heden nog geen blijk gegeven van grootste vorm. Voor bondscoach Koos Moerenhout geen beletsel om de zeer ervaren Mollema toch op te nemen in zijn selectie. In het verleden deed Mollema ook vaak mee in de mixed relay. Deze keer staat hij alleen aan de start van de wegwedstrijd op zondag 24 september.

De start is in Assen en via een aanlooplus door diverse Drentse gemeenten trekt het peloton naar het ‘Dak van Drenthe’ waar de Europese titelstrijd beslist wordt op de flanken van de VAM-berg. Mollema rijdt vermoedelijk in dienst van de speerpunten Olav Kooij en Marijn van den Berg, beiden sprinters. Bondscoach Moerenhout acht de kans realistisch dat met een uitgedund peloton de finale in gegaan wordt. ‘Dit wegparcours biedt ons zeker perspectief, maar we hebben niet zoals op het WK de topfavoriet in de gelederen.’

Naast Mollema, Kooij en Van den Berg zijn Nils Eekhoff, Sjoerd Bax, Mike Teunissen. Elmar Reinders en Daan Hoole geselecteerd. Voor een andere Groninger, de bondscoach bij de Beloften Adriaan Helmantel, is het zijn laatste klus bij de KNWU. Helmantel heeft vorige week laten weten te vertrekken bij de wielerbond, om zich te richten op een andere klus als trainer/coach. Naar verwachting treedt de Westeremder in dienst bij een World Tour ploeg.