Sport

Herstelde Bauke Mollema op weg naar Ronde van Lombardije

Het was een naar gezicht anderhalve week geleden tijdens het EK wielrennen in Drenthe. Net voorbij Grolloo een grote valpartij waar Bauke Mollema bij betrokken was. De Groninger kreeg diverse renners over zich heen en moest opgeven. Inmiddels is Mollema weer in koers.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

De 36-jarige renner was bont en blauw, had een flinke bloeduitstorting op zijn onderrug en had last van een lichte hersenschudding. Maar na een paar dagen rust is Mollema thuis in Monaco weer op de fiets gestapt en had voor het weekend alweer een paar goede trainingen zo liet hij weten vanuit Frankrijk. Dusdanig goed dat Mollema dinsdag weer een rugnummer opspeldde in de Italiaanse najaarskoers Tre Valli Varesine.

Een pittige koers met de nodige hoogtemeters. Mollema reed de koers uit en vervolgt zijn Italiaanse campagne deze week donderdag in de Gran Piemonte. Een koers over slechts 152 kilometer, maar wel lastig en de laatste opmaat richting de Ronde van Lombardije komende zaterdag. De favoriete koers van Mollema, die hij in 2019 na een fraaie solo van ruim twintig kilometer wist te winnen.

De kans dat hij dat zaterdag kan herhalen lijkt niet groot. Daarvoor is de vorm niet goed genoeg en de concurrentie te goed. Gezien de flinke smak op Drentse wegen is het al een hele prestaties om aan de start te verschijnen. Aan de andere kant zal Mollema zijn tegenvallende seizoen graag op positieve wijze af willen sluiten. Daarom het koersverloop in de ‘Koers van de Vallende Bladeren’ zaterdag toch maar in de gaten houden.