Sport

Bauke Mollema loopt heel hard in Monaco

Het was al bekend dat Bauke Mollema deze winter het hardlopen weer ingebouwd heeft in zijn trainingsprogramma. En het blijkt dat de Groninger heel hard loopt. Afgelopen weekend won Mollema tijdens de Monaco Run in zijn leeftijdsklasse met een hele snelle tijd.


Leestijd: 1 minuut

De inschrijving zat al vol, maar Mollema mocht van de organisatie toch deelnemen en daar maakte de zeer ervaren profwielrenner dankbaar gebruik van. Hij mocht vooraan starten en bleek over goede benen te beschikken. Van de ruim 800 deelnemers finishte Mollema overall als vierde en was de beste in zijn leeftijdsklasse, 35 tot 39 jaar.

Het meest opvallende was dat Mollema fabelachtig snel liep. Hij raffelde de tien kilometer af in een tijd van 31.48 minuten. Een gemiddelde van ruim drie minuten per kilometer. Een snelheid van ongeveer negentien kilometer per uur. Dat is een tempo waarmee je in de atletiekwereld hoge ogen gooit. Bovendien had Mollema in zijn woonplaats nog alle tijd om tijdens de wedstrijd high-fives uit te delen. In zijn jonge jeugd deed Mollema ook wel aan hardlopen en tegenwoordig

Het was voor Mollema een tussendoortje in verdere voorbereiding op het voorseizoen. Op maandag stond er alweer een stevige training op het programma met de nodige hoogtemeters. Het laat in ieder geval wel zien dat het met de conditie van de renner van Lidl Trek wel goed lijkt te zitten. Mollema hervat zijn seizoen eind februari met twee eendaagse koersen in Frankrijk. (Foto: Instagram Bauke Mollema)