Sport

Bauke Mollema op weg naar Wallonië

Voor het eerst sinds 2011 mocht Bauke Mollema geen rugnummer opspelden om aan de Tour de France mee te doen. De Groninger viel buiten de boot voor de selectie van zijn ploeg Lidl-Trek. Het geeft Mollema de mogelijkheid om vanaf zaterdag mee te doen aan de lastige Tour de Wallonië.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

Een vijfdaagse etappekoers in het Franstalige deel van België over een iedere dag lastig parcours. Heuvelachtig terrein is het devies. Met op dinsdag een lange tijdrit over bijna 33 kilometer. In de basis ingrediënten waar de 36-jarige Mollema iets mee zou moeten kunnen om een goed klassement te rijden. De vraag is wel hoe het met de vorm van de Groninger gesteld is?

Na de slotrit van de Ronde van Italië eind mei deed Mollema op 21 juni alleen nog mee aan het NK Tijdrijden waar hij onttroond werd als Nederlands kampioen tegen het uurwerk. Mollema trainde veelvuldig thuis en maakte er de afgelopen dagen een Tour de Ameland van. De twaalfvoudig deelnemer aan de Ronde van Frankrijk streek afgelopen zaterdag met het gezin neer op Ameland om vakantie te vieren.

Of deze trainingsarbeid genoeg is om vijf dagen intensief te knallen in België zal snel blijken. Zaterdag klinkt om 13.35 uur in Huy het eerste startschot. Na vijf kilometer doemt de eerste klim al op en zo gaat het door tot de laatste kilometer komende woensdag in Aubel. Zo’n tien kilometer over de grens met Zuid-Limburg.

Het zal wennen zijn voor Mollema om terwijl de Tour richting Parijs gaat ergens anders op de racefiets te stappen, maar de klimmer kennende zal hij alles geven om er iets goeds van te maken. Ter voorbereiding op de Classica San Sebastian. De Spaanse klassieker waar Mollema standaard goed rijdt en in 2016 na een knappe solo zelfs wist te winnen.