Sport

Bauke Mollema zonder kleerscheuren aan Giro begonnen

De Ronde van Italië is alweer een paar dagen onderweg. Na de tijdrit op zaterdag was het de twee dagen erna aan de sprinters. In etappe vier dient zich een eerste kans aan voor Bauke Mollema om voor ritwinst te gaan.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

In een rit over 175 is het veel klimmen met na de slotklim op Colle Molella en korte afdaling naar finishplaats Lago Laceno. Als de 36-jarige Mollema de benen al heeft is dit voor de Groninger een eerste perfecte mogelijkheid om voor etappewinst te gaan. In de derde etappe eindigde Mollema als zeventiende in de massasprint en over de openingstijdrit was de ervaren renner best positief. Met plek 29 op een kleine anderhalve minuut van winnaar Remco Evenepoel als resultaat.

Na drie dagen staat Mollema twintigste in het klassement met een achterstand van 1.49 minuten. De vraag is of Evenepoel het roze wil behouden of vluchters de kans geeft om daarmee eerst van de leidersdruk af te zijn. Als dat het geval is krijgen durvers ongetwijfeld een kans. Het doel van Mollema is nog altijd om de trilogie, het winnen van een etappe in de drie grote rondes, te voltooien. Hij won al twee keer in de Tour de France en ook in de Vuelta was het in 2013 al eens raak!

De eerste klap is vaak een daalder waard en wie weet is dat deze keer ook zo. De vraag is alleen of de benen goed genoeg zijn. Mollema blonk zeker niet uit in het voorseizoen en liet vooral een degelijke indruk achter zonder uitschieters. Wie weet is het in deze Giro zover.