Blue schiet Flames naar matchpoint

Leestijd: 2 minuten

Dat de ploeg van coach Marco van den Berg op achterstand zou komen had niemand in het tweede kwart gedacht. Na een 24-15 voorsprong na tien minuten stond Flames in no-time met zestien punten voor. Bij 33-17 leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Zoals wel vaker in deze play-offs slaagde de thuisploeg er echter niet in om de marge vast te houden. Na een 41-31 voorsprong bij rust kwam Flames slecht uit de kleedkamers. De Giants daarentegen speelden na de pauze als herboren en lieten het beste basketbal zien in de finale tot nu toe. Flames was onvoldoende scherp en een paar driepunters van Jason Collins en Tyrone Sally brachten de gasten op voorsprong na een kleine vier minuten in het derde kwart; 47-48.

Giants bereikte aan het begin van het laatste kwart een maximale voorsprong van zeven punten en was in die fase de ploeg met de controle en de regie. Flames miste opvallend vaak vanaf de vrije worplijn en bleef lange tijd hangen op een achterstand van rond de vijf punten. Het kwam toch nog goed. Halverwege het laatste kwart kwam Flames terug van 68-73 naar 73-73 en met nog twee minuten te gaan tekende Blue voor zijn eerste belangrijke driepunter en zorgde daarmee voor een 76-74 voorsprong. De Amerikaan deed met nog 34 seconden nog een keer hetzelfde en bracht de marge toen op vijf; 81-76. Dat betekende de beslissing in een wedstrijd waarin de gasten een betere indruk maakten en lange tijd net iets meer energie in de wedstrijd legden. Uiteindelijk gaf individuele klasse toch de doorslag.

Robby Bostain was topschutter met 19 punten. Matt Bauscher liet 18 punten noteren. Flames kan zaterdag de clean sweep voltooien door in sporthal Boulevard ook de vierde finale wedstrijd in de best-of-seven serie te winnen. Het duel in Bergen op Zoom begint om 13.45 uur.