Sport

Donar eenvoudig naar halve finale play-offs

Donar heeft zich geplaatst voor de halve finale om het kampioenschap van Nederland. In de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Yoast United won Donar in Bemmel met 89-72. Een dag eerder wonnen de Groningers al met 75-65. In de halve finale is aartsrivaal Heroes Den Bosch de tegenstander.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

De best-of-five serie begint op tien mei met een uitwedstrijd in Den Bosch. Om zover te komen kwam de ploeg van coach Andrej Stimac tegen Yoast United niet in de problemen. Donar had controle in de serie. Dat was donderdag niet anders. Op een gek moment van spelen, een half uur na de landelijke dodenherdenking. De spelers gingen daar goed mee om en waren in alle vier de kwarten scorend de betere.

Het was een driepunter van Daan Hollanders die Donar aan het einde van de eerste tien minuten op een 18-17 voorsprong schoot. Het lukte om in het tweede kwart de voorsprong te vergroten. Donar ging het een 46-39 voorsprong rusten. Na de pauze werd de voorsprong stelselmatig uitgebouwd. De thuisploeg kwam nog terug tot een verschil van vijf; 68-73, maar dat bracht Donar niet in verwarring. Driepunters van onder meer Vernon Taylor hadden een heilzame uitwerking en leverde een ruime zege op. Taylor was met zeventien punten ook topscorer.

Zo blijft Donar in de zegemodus en kan met vertrouwen toewerken naar de halve finale. Vorig seizoen was de zevenvoudig landskampioen met 3-0 verlies vrij kansloos. Dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn. Bij Den Bosch zit de klad er de laatste weken in. De ploeg van coach Erik Braal verloor in BNXT-League veel, terwijl het in de reguliere competitie ongeslagen was. Donar speelt op vrijdagavond 12 mei de eerste thuiswedstrijd.