Sport

Donar en Celeritas-Donar gaan intensiever samenwerken

Om de kwaliteit van het jeugdbasketbal verder te verbeteren gaan Donar en Celeritas-Donar intensiever samenwerken. De samenwerking bestaat al, maar krijgt verder vorm in de hoop meer talenten af te leveren aan het vlaggenschip; het eerste team van Donar.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Vanuit de visie van Donar op de doorontwikkeling van het basketbal in Groningen hebben technisch directeur Drago Pasalic en de jeugdcoach Stijn Lechner contact gezocht met Celeritas-Donar.  De bestaande samenwerking wordt uitgebreid en geformaliseerd. Volgens Pasalic heeft deze next-level samenwerking betrekking op alle facetten van het basketbal: professionaliteit, discipline, cultuur, techniek en tactiek.

Een van de meest in het oog springende aspecten is dat er een doorlopende lijn komt van alle jeugdteams U14, U16, U18, U20 en U22/DTL teams, waarbij U14, 16 en 20 onder Celeritas-Donar vlag zullen spelen en de U18 en DTL onder Donar-vlag. 'Dit geeft duidelijkheid voor alle talenten die het hoogste willen bereiken', aldus Pasalic. 'Maar we sluiten andere clubs zeker niet uit.'

Bestuurslid technische zaken Romme Varkevisser van Celeritas-Donar. 'Dit betekent dat trainers en coaches van alle teams meer begeleiding gaan krijgen en intensiever gaan samenwerken. Ik denk dat het goed is voor de ontwikkeling van zowel spelers als coaches. Nu komen talenten vaak pas bij U16 binnen en er is een groot gat tussen U18 en DTL. Met deze samenwerking vallen er geen gaten meer in de hele opleidingslijn.'

Beide samenwerkende clubs denken hiermee een grote stap te hebben gezet naar het afleveren van nóg meer talentvolle spelers aan de BNXT League.