Sport

Donar op koers voor halve bekerfinale na eerste zege op Zwolle

Groots was het niet, maar wel superbelangrijk. De basketballers van Donar wonnen in Martiniplaza in de eerste kwartfinale van de beker met 61-54 van Landstede Hammers. De voordelige marge verdedigt Donar zondag in de return in Zwolle.


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten
Het avondje Donar laat nog weer even op zich wachten

Eerder dit seizoen verloor Donar al eens met grote cijfers, 75-53, van de Hammers. Deze keer waren beide ploegen veel meer aan gewaagd. Het was vooral hard werken aan beide kanten, waarbij de ploeg van coach Andrej Stimac de zaak verdedigend goed op orde had. Iets wat de laatste weken aan de orde is. Tegen Zwolle was al de derde keer op rij dat de tegenstander op slechts ruim vijftig punten gehouden werd.

Aanvallend blijft het nog wat achterwege. Na gelijk opgaande eerste twee kwarten met een magere 26-27 ruststand lukte het Donar om na de pauze een gaatje te slaan. Puur op basis van werklust en wilskracht. Halverwege het vierde kwart leek de wedstrijd al beslist toen de Groningers een voorsprong van bijna tien punten hadden, maar een minuut voor tijd stond het gewoon weer 56-54.

Superspannend was het. In de slotfase hield Donar het hoofd koel. Dankzij een driepunter van Sander Hollanders en een twee punter van Justinas Ramanauskas kwam er toch nog een verschil van zeven op het scorebord. Een verschil om met vertrouwen zondag te verdedigen in Zwolle. Voor 2900 toeschouwers was Dakota Quinn topscorer met tien punten.

De beslissende return waar gespeeld wordt om toegang naar de halve finale begint zondag om 14.00 uur.