Sport

Donar pas half februari weer thuis

De fans van Donar moeten in 2024 nog even geduld hebben om hun helden weer aan het werk te zien. Pas op zaterdag 17 februari speelt Donar weer in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Tegenstander in de laatste speelronde in de reguliere competitie van de BNXT-League is Zeeuw en Zeeuw Feyenoord dan de tegenstander. De ploeg van coach Andrej Stimac heeft de afgelopen wedstrijden overigens prima zaken gedaan en is gestegen naar de derde plaats. Plaatsing voor de Elite Gold, de beste ploegen van de competitie, is bijna veiliggesteld. Hetgeen tot een paar weken geleden nog onzeker was.

Donar speelt op vreemde bodem op 28 januari nog in Zwolle tegen de Landstede Hammers en op 10 februari is koploper Heroes Den Bosch in de Maaspoort in Den Bosch de opponent. Afgelopen weekend begon Donar het basketbaljaar met een prima 87-63 zege in Bemmel op Yoast United. Nog altijd met algemeen manager Jakob Klompien aan het roer. De intentie was om voor 1 januari een vervanger te vinden, maar dat is tot op heden niet gelukt.

Zo liet Klompien weten aan RTV Noord. Daarom is besloten dat Klompien, die recent benoemd werd als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij FC Groningen, het seizoen afmaakt als belangrijkste roerganger. Wat niet bekend is of Donar de komende bijna drie weken oefenduels speelt om het spelritme vast te houden.