Sport

Donar versterkt zich met oude bekende Donte Thomas

Terwijl het bestuur van Donar besloten heeft om de komende drie weken geen thuiswedstrijden te spelen vanwege de coronamaatregelen is een oude bekende aangetrokken. Donte Thomas is voor de rest van het seizoen gecontracteerd. De Amerikaan speelde in het seizoen 2019/2020 ook in Groningen waarin hij gemiddeld 16 punten scoorde.


Leestijd: 1 minuut

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans
Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Vrijdag werd de 30-jarige Jimmy Gavin al aangetrokken. De 1.91 meter lange Amerikaan speelde de afgelopen periode in Turkije. Daarvoor speelde hij onder andere in de NCAA, Rusland, Polen, Litouwen en Bulgarije. De 25-jarige Thomas vertrok uit Groningen toen het seizoen vanwege de coronacrisis afgebroken werd. Hij vertrok naar Cantu in Italië en tekende voor dit seizoen in Hongarije. Bij Alba Fehérvár kwam Thomas vrij, wat een terugkeer naar Groningen mogelijk maakte.

Coach Matthew Otten is ingenomen met de komst van Thomas. ’Donte is een speler met veel ervaring, hij kent de competitie hier en natuurlijk is goed bekend in Groningen. Wij hebben te maken met blessures en we hebben behoefte aan meer kracht onder de borden en aan meer diepte in het team. Zeker gezien de komende periode waarin we meer wedstrijden gaan spelen tegen Belgische ploegen in de BNXT League. Daarbij is Thomas een welkome versterking’.

Thomas arriveert binnenkort in Groningen. De club laat weten er alles aan te doen om Thomas zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen. Door de komst van Donte bestaat de selectie de rest van het seizoen uit veertien spelers.