Sport

EK in Drenthe eindigt voor Bauke Mollema in mineur

Bauke Mollema had er veel zin in om een belangrijke bijdrage te leveren aan de rol van Nederland tijdens het EK wielrennen in Drenthe. Alle goede bedoelingen konden na 85 kilometer opgeborgen worden toen de Groninger in Grolloo betrokken was bij een grote valpartij.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023
Bauke Mollema lost het startschot tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht in 2023

Het gebeurde voorin het peloton zo laat Mollema uit Frankrijk weten. Een paar Polen raakten elkaar en vervolgens was het kassa. Een hoop renners vielen over elkaar heen en Mollema lag onderop de bult. Het leverde een pijnlijke onderrug op, meerdere bloeduitstortingen, algehele stijfheid en schaafwonden. Bovendien was hij groggy. De helm was stuk, wat aangaf dat het een behoorlijke klapper was.

De ervaren coureur probeerde het nog wel, maar voelde al snel dat doorgaan niet verstandig was. Jammer, omdat Mollema met goede benen uit de Ronde van Spanje gekomen was en ambities had voor dit EK naar het Dak van Drenthe op de VAM-berg. ‘Gelukkig niets gebroken’, klonk het vanaf het vliegveld in Nice. Vrij snel na de koers kon Mollema alweer richting huis in Monaco vliegen. ‘De komende dagen even goed aankijken en de rug laten checken de komende dagen.’

Mollema hoopt dat zijn naseizoen met een aantal koersen in Italië, waaronder de Ronde van Lombardije op zaterdag 7 oktober, niet in gevaar komt.