Sport

Open Dag FC Groningen onzeker door ontbrekende vergunning

Het leek zo mooi. De jaarlijkse Open Dag wilde FC Groningen organiseren op de Grote Markt op zondag 28 augustus tijdens de viering van 350 jaar Gronings Ontzet. Maar het gaat niet door, omdat de benodigde vergunning niet is afgegeven door de gemeente. Dit nieuws heeft FC Groningen te laat bereikt waardoor het organiseren van een alternatief nu lastig blijkt.


Leestijd: 1 minuut

Mascotte Groby tijdens in actie tijdens een eerdere Open Dag
Mascotte Groby tijdens in actie tijdens een eerdere Open Dag

De vergunning is niet verleend aan de Koninklijke Vereniging Voor Volksvermaken (KVVV). KVVV was aanvrager van de vergunning omdat zij het totale evenement in het weekend van 26 tot en met 28 augustus organiseren. De opzet voor de Open Dag op de Grote Markt bleek niet haalbaar in relatie tot andere programmaonderdelen op die dag en de verwachte publieksdruk. Deze informatie is niet tijdig bij FC Groningen terecht gekomen.

De FC is met gemeente Groningen in overleg voor mogelijke alternatieven. Voor aanvang van het seizoen is echter geen optie meer gezien de korte voorbereidingstijd. FC Groningen had de wens vervolgens uitgesproken om dan op 27 augustus de Open Dag te mogen organiseren in en rondom het stadion. Zaterdag 27 augustus is echter geen optie voor de gemeente vanwege meerdere andere grote evenementen die dan al op de planning staan.

De club hoopt snel duidelijkheid te kunnen verschaffen over wat wel mogelijk is