Sport

FC Groningen neemt met contracteren van Damil Dankerlui voorschot op vertrek Zeefuik

FC Groningen heeft Damil Dankerlui gecontracteerd. De 23-jarige Amsterdammer wordt overgenomen van Willem II en tekent in het Hitachi Capital Mobility Stadion een vierjarige overeenkomst. Met de transfer speelt de club alvast in op een mogelijk vertrek van Deyovasio Zeefuik.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt met contracteren van Damil Dankerlui voorschot op vertrek Zeefuik
FC Groningen neemt met contracteren van Damil Dankerlui voorschot op vertrek Zeefuik

Damil Dankerlui heeft bijna 150 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan. Daarin scoorde de multifunctioneel inzetbare speler zeven keer en hij heeft zeventien assists achter zijn naam staan. Dankerlui kende zijn opleiding bij Ajax en speelde de afgelopen tweeënhalf jaar bij Willem II. Hij gaat bij de Trots van het Noorden met rugnummer 2 spelen en op zijn shirt zal Dankerlui de naam van zijn moeder dragen: Wadilie.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer te spreken over het aantrekken van Dankerlui. “Wij zijn erg blij met de komst van Damil. Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar. In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen.”

Met het aantrekken van Dankerlui, die goed op de rechtsback-positie uit de voeten kan, is de weg vrij voor Deyovasio Zeefuik. Die wil graag naar de Duitse club Hertha BSC. Zeefuik zou al een persoonlijk akkoord hebben, maar de clubs zijn er nog niet uit. FC Groningen wil graag 6 miljoen euro voor de rechtsback en dat is flink meer dan het Duitse bod van 3 miljoen euro. 

FC Groningen betaalde in de winter van 2018 aan Ajax 300.000 euro voor Zeefuik. Wel werd er een doorverkoopclausule afgesproken. Van alle transferinkomsten boven dat bedrag gaat 50 procent naar de Amsterdammers. FC Groningen wil daarom Zeefuik liever slijten aan het Engelse Southampton, want zij willen vooralsnog wel meer geld op tafel leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=g2gSWUhi8dc&feature=emb_title