Sport

FC Groningen speelt komend seizoen bijna altijd op vrijdag

Het competitieprogramma van FC Groningen voor het komende seizoen in de Eerste Divisie is bekend. De FC begint op vrijdag 11 augustus met een thuisduel tegen Jong Ajax. Tien dagen later wacht op maandag 21 augustus de eerste uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Komend seizoen speelt FC Groningen 38 reguliere wedstrijden. Hiervan is de aftrap 26 keer op vrijdagavond, zes keer op maandag, vijf keer op zondagmiddag en één keer rolt de bal op zaterdagavond. Slechts één keer wordt op het vertrouwde tijdstip van zondag om 14.30 uur gespeeld. Op zondag 27 augustus is Willem II dan de opponent in de Euroborg.

De eerste derby tegen mededegradant FC Emmen staat maandagavond 23 oktober in Groningen op de rol. De return volgt een kleine drie maanden later op vrijdagavond 19 januari in Emmen. De eerste seizoenshelft loopt tot en met zondag 24 december. Het jaar sluit de FC dan af met een thuisduel tegen Jong FC Utrecht.

Het reguliere seizoen eindigt op vrijdagavond 10 mei met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. De fans weten nu waar ze aan toe zijn. Tot nu toe verkocht de club ruim 7500 seizoenkaarten, wellicht dat de verkoop met het bekend worden van het programma nog een boost kan krijgen. De verkoop blijft ongeveer een kwart achter bij vorig seizoen.