Sport

FC Groningen winkelt verder vlak voor de start van de voorbereiding

FC Groningen heeft Brynjolfur Willumsson gecontracteerd. De international van IJsland tekent een overeenkomst voor drie seizoenen met een optie voor een extra jaar. Willumsson komt over van het Noorse Kristiansund BK, dat uitkomt op het hoogste niveau.


Leestijd: 1 minuut

De volgende aanwinst van FC Groningen Brynjolfur Willumsson
De volgende aanwinst van FC Groningen Brynjolfur Willumsson

Willumsson is een 23-jarige aanvallend ingestelde middenvelder die ook in de spitsposities uit de voeten kan. De IJslander doorliep de opleiding in eigen land bij Breidablik, debuteerde in het eerste elftal bij die club en verkaste in 2021 naar het Noorse Kristiansund.  In Noorwegen scoorde Willumsson 17 keer in 83 wedstrijden en stond hij 15 maal aan de basis van een doelpunt met een assist.

Begin dit kalenderjaar debuteerde de FC-nieuweling als international in een oefeninterland met Guatemala. Enkele dagen later was hij voor het eerst trefzeker voor zijn land in de wedstrijd tegen Honduras. Willumsson is de jongere broer van Go Ahead Eagles-speler Willum Thór Willumsson.

‘Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken. Ik heb een goed beeld van de Eredivisie en het is een mooi niveau waarop spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen.’

Eerder deze week trok FC Groningen doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk aan. Zowel Vaessen als Willumsson zijn zaterdagmiddag aanwezig tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen. Supporters zijn van harte welkom om deze oefensessie op Sportpark Corpus den Hoorn te bekijken (Foto: website FC Groningen)