Sport

FC Groningen ziet Padt vertrekken en doet deur voor Balk bijna dicht

FC Groningen heeft een update gegeven betreffende de ontwikkelingen binnen de selectie nu de transferwindow weer open is. Doelman Sergio Padt vertrekt aan het einde van het seizoen naar Bulgarije en na maanden onderhandelen is de deur voor Remco Balk bijna dichtgetrokken door de FC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ziet Padt vertrekken en doet deur voor Balk bijna dicht
FC Groningen ziet Padt vertrekken en doet deur voor Balk bijna dicht

Padt vertrekt in de zomer naar het Bulgaarse PFC Ludegorets. Deze club wilde de keeper nu al hebben, maar daar heeft FC Groningen een stokje voor gestoken. Gevolg is wel dat de 30-jarige Padt nu transfervrij vertrekt. Ludegorets is een topclub in Bulgarije en speelt de laatste jaren regelmatig in de Champions League. Padt heeft nooit onder stoelen of banken gestoken graag nog een keer een buitenlands avontuur aan te gaan. De doelman staat sinds 2014 onder contract in Groningen.

Verder is de club erg teleurgesteld in Balk. Het 19-jarige talent doorliep de hele jeugdopleiding en FC Groningen wil de aanvaller graag langer aan zich binden. Balk heeft laten weten eerst met andere clubs te willen praten. Dat is de leiding in het verkeerde keelgat geschoten. De aanbieding is ingetrokken.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus hierover op de eigen clubkanalen. 'Wij hebben de deur niet dichtgeslagen voor Remco, maar de kier waarop-ie staat is heel smal. Het voelt alsof je al zeven, acht jaar een relatie met iemand hebt, maar dat je vervolgens zegt dat je het eerst nog even met drie, vier andere meisjes wilt proberen om te kijken of het met hen misschien toch nog leuker is. Dat voelt niet goed voor ons.' (Foto: Youtube FC Groningen)