Sport

Het seizoen gaat nu echt beginnen voor Flames; zaterdag begin play-offs tegen Weert


Leestijd: 1 minuut

Na twee verlengingen werd afgelopen zaterdag in Leeuwarden met 92-88 verloren van Aris. Door de zege van nummer twee Leiden werd het slechtste scenario realiteit. Flames heerste lange tijd in de competitie, maar van de laatste acht competitiewedstrijden werden er vijf verloren. Hierdoor zal het mentale vertrouwen om de play-offs tot een goed einde te brengen niet onmiddellijk heel groot zijn. Daarvoor zijn de recente prestaties te mager. Eind maart werd de nationale basketbalbeker al wel binnengehaald, maar als het kampioenschap niet wordt binnengehaald zal toch sprake zijn van een teleurstellend seizoen. Basketbalminnend Groningen zal daar niet van uit gaan, maar de ploeg zal eerst moeten laten zien dat ze de knop omgezet hebben en de negativiteit van de afgelopen weken vergeten zijn.

Het is algemeen bekend dat de eerste ronde van een play-off serie vaak de lastigste is. Het zal niet voor het eerst zijn dat een favoriet onderuit gaat tegen een op papier mindere tegenstander. Van de vier wedstrijden in de reguliere competitie werden drie gewonnen. Uitgerekend de laatste ontmoeting op 5 maart werd in Limburg met een 87-79 nederlaag afgesloten. De thuisduels werden al lang geleden gespeeld. Op 27 november werd het 73-64 in Martiniplaza en op 9 oktober 78-50. De balans slaat dus duidelijk uit in het voordeel van Flames. Bij de gasten zal ondermeer de Amerikaan Glenn Stokes geneutraliseerd moeten worden. De kleinste speler van de Dutch Basketball League scoort gemiddeld de meeste punten per wedstrijd van alle spelers.

Het play-off avontuur voor Flames begint zaterdagavond om 19.30 uur in Martiniplaza. De return wordt dinsdagavond in Weert gespeeld. Normaal gesproken heeft Flames zich dan geplaatst voor de halve finale, maar de grote vraag is wat voor het huidige Flames normaal te noemen is.