Sport

Knollema blijft met Oranje in de race voor Olympisch ticket

Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in China blijft het Nederlands vrouwenteam met Jolien Knollema uit Haren in de gelederen kansrijk voor een ticket om volgend jaar naar Parijs te mogen.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs
Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs

Oranje won de vierde wedstrijd met 3-0 van Oekraïne en staat tweede in de poule met tien punten. Servië is na vier speelrondes koploper met twaalf punten. China heeft evenveel punten als Oranje en staat derde. De eerste twee landen in de poule van acht mogen naar de Spelen. Tegen Oekraïne haalde Nederland de volle buit vrij eenvoudig binnen via 25-23, 25-21 en 25-16.

Knollema startte een dag eerder tegen Mexico in de basis, maar bondscoach Felix Koslowski gooide de basis tegen Oekraïne over de koop en begon met andere namen, maar de Harense maakt in China wel haar speelminuten. De belangrijkste fase van het toernooi breekt nu aan.

Na een rustdag speelt Oranje achtereenvolgens tegen China, Servië en de Dominicaanse Republiek. Door het verlies tegen Canada in de eerste speelronde kunnen de vrouwen zich eigenlijk geen puntverlies meer permitteren. De spanning staat er derhalve vol op. Na het weekend is duidelijk of Knollema mag dromen over Parijs of niet.