Sport

Lycurgus is nog niet klaar voor het seizoen

In het eigen Alfa-college Sportcentrum heeft Samen Lycurgus de oefencampagne afgesloten met 4-0 nederlagen tegen Helios Grizzlys uit het Duitse Giesen. Passend bij een onrustige voorbereiding. Komende zondag begint het seizoen officieel met de strijd om de Supercup in Apeldoorn tegen landskampioen Draisma Dynamo.


Leestijd: 1 minuut

Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer
Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer

In ruim tien oefenwedstrijden won de ploeg van coach Arjan Taaij slechts één keer. Een paar weken geleden was er een 3-1 zege tegen Lindemans Aalst. Verder waren er regelmatig ruime nederlagen.

Tegen de Grizzlys, de nummer vijf in de reguliere Bundesliga vorig seizoen, was het spel wisselend. Fantastische scores werden afgewisseld door slordigheden. Ook lag de pass nog niet altijd even goed. Libero Jeffrey Klok, die met Oranje in China was, maar zich niet kwalificeerde voor de Olympische Spelen, keert aan het begin van de week terug in Groningen en traint vanaf woensdag weer mee. Verder zijn diverse spelers in een opwaartse lijn bezig na blessures.

Zo speelden Cal Fisher en Cole Gillis vrijdag hun eerste twee sets van het seizoen. Niels de Vries en Luuk Hofhuis zijn beide in de zomer aan hun elleboog geopereerd en maken ook vorderingen. Verder traint Ramon Martinez Gion momenteel mee met Samen Lycurgus. Martinez is herstellende van een achillespeesblessure die hij in de bekerfinale opliep in het shirt van Dynamo. De 33-jarige zeer ervaren speler zit momenteel zonder club en door de blessureperikelen bij Samen Lycurgus komt een mannetje extra op de training en in een wedstrijd wel goed uit.

Zo zijn er ook de nodige positieve punten te melden, maar het algemene beeld van de voorbereiding is die van rommelig en onrustig door de onzekere beschikbaarheid van spelers. Met Kyle McCauley er bij en Klok terug keren twee basisspelers van vorig seizoen terug en zo kan verder gebouwd worden door de technische staf aan het gewenste spelsysteem en ideale bezetting. Met de Supercup zondag 15 oktober om 14.00 uur als eerste testcase.