Sport

Lycurgus neemt afscheid van zes spelers

De selectie van Nova Tech Lycurgus ondergaat voor volgend seizoen een flinke metamorfose. De volleybalclub werd vorige week uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs om de landstitel en bouwt met het allereerst afscheid nemen van zes spelers aan een nieuwe ploeg.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup
Lycurgus eerder dit seizoen na het verlies in de Supercup

Kay van Dijk, Cole Bogner, Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis en Arjan Westra spelen volgend seizoen elders of stoppen met volleybal op het hoogste niveau. Van Dijk had direct na de verloren beslissende halve finale tegen Draisma Dynamo al te kennen gegeven dat zijn klus bij Lycurgus de laatste was van zijn imposante loopbaan. De 39-jarige oud-international stond bij ruim twintig clubs onder contract en speelde ruim 250 interlands.

Hofhuis, die twee keer de beker won, gaat na drie jaar bij Lycurgus zijn geluk elders beproeven. Bogner, Gillis verlaten de club na één seizoen de club. McCauley was twee jaar bij Lycurgus actief en won vorig seizoen de beker. Wat Westra, die één jaar bij Lycurgus onder contract stond en overkwam van Sudosa Assen, gaat doen is niet bekend.