Sport

Lycurgus op jacht naar Europees succes

De selectie van Nova Tech Lycurgus is in Roemenië om zich voor te bereiden op de heenwedstrijd van de zestiende finale in de Europese CEV-Cup tegen SC Prometey Dnipro uit Oekraïne. Het duel wordt vanwege de oorlogssituatie in Roemenië gespeeld en begint donderdagavond om 17.00 uur Nederlandse tijd.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus tijdens een eerdere uitwedstrijd dit seizoen in Apeldoorn
Lycurgus tijdens een eerdere uitwedstrijd dit seizoen in Apeldoorn

Plaats van handeling is de sporthal in Mioveni. Een stad op een kleine twee uur rijden van Boekarest. De Oekraïners zijn Europees al een tijdje bezig dit seizoen. Ze probeerden zich te kwalificeren voor de poulefase van de Champions League, maar dat lukte niet. Het halen van de poulefase mislukte in de tweede voorronde. Dankzij een 3-1 zege op het Bulgaarse Neftohimik Burgas greep men een derde plaats in de poule van vier en werd gekoppeld aan Lycurgus.

Zowel coach Arjan Taaij als aanvoerder Sam Gortzak zien kansen tegen de ervaren tegenstander met een aantal ervaren spelers, die de nodige ervaring opgedaan hebben bij Europese topploegen. ‘Een echte Oost-Europese ploeg met veel spelers op leeftijd. Fysiek sterk, maar ook nog wel eens een hoge foutenlast. Het is een goede ploeg. We moeten ons eigen plan maken. Met onze serve druk creëren, want ik vind ze passend niet direct overtuigend.’

Daarvoor is het belangrijk dat Cal Fisher speelt. De diagonaal miste de competitieduels tegen Numidia VC Limax en Talentteam wegens een terugslag in zijn herstel van een meniscusoperatie afgelopen zomer. Er wordt alles aan gedaan om hem klaar te stomen voor deze Europese clash.

Gortzak wil vooral uit gaan van eigen kracht. ‘Er zijn zeker kansen. We kunnen door gaan als we ons niveau halen. Ik heb er vertrouwen in dat we dat gaan doen. Het goede spel laten zien wat we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien. Vechtlust tegen VC Limax en tegen VoCASA en het Talentteam gewoon clean klasse getoond. Als we dat kunnen combineren dan maken het Dnipro denk ik heel moeilijk en kunnen we ook gewoon winnen.’

De beslissende return is volgende week donderdagavond 29 november om 19.30 uur in MartiniPlaza.