Sport

Nieuwe hoofdsponsor FC Groningen brengt meer geld binnen

Na het faillissement van de vorige hoofdsponsor Office Center heeft FC Groningen vrij snel een opvolger gevonden. OG Clean Fuels prijkt vanaf aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Ajax op de borst. Er is een contract overeengekomen tot de zomer van 2025.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Noordtribune in de Euroborg
Een volle Noordtribune in de Euroborg

Het contract brengt naar verluidt meer geld in het laatje dan met de verbintenis van de vorige hoofdsponsor. Van 1,2 miljoen in het eerste volledige jaar naar 1,5 miljoen in het derde seizoen. Het contract geldt puur voor het vlaggenschip, zodat er ruimte blijft om de jeugdopleiding apart te vermarkten. De leiding van FC Groningen hoopt de komende maanden een nieuwe partner hiervoor te strikken.

OG Clean Fuels startte in 2008 onder de naam OrangeGas en is inmiddels uitgegroeid tot één van de snelst groeiende aanbieders van duurzame brandstof in Europa. OG gelooft in het multidisciplinair aanbieden van alle schone brandstoffen, wat er voor zorgt dat schoon rijden voor iedereen haalbaar is. OG heeft momenteel ruim 225 tanklocaties in Nederland, Duitsland, Zweden en Italië om schoon te tanken. Het bedrijf heeft de ambitie de komende jaren dit aantal fors uit te breiden, naar meer dan 300 tanklocaties in zes Europese landen.