Sport

Seizoenkaarthouders van FC Groningen kunnen kaart binnenkort thuislaten

Komende maandag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen introduceert FC Groningen een app wat het mogelijk maakt om seizoenkaarthouders digitaal toegang te geven tot hun vaste stek in de Euroborg. Te beginnen op de Tonny van Leeuwen Tribune. Vervolgens wordt de app gefaseerd per tribune uitgerold.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

In een later stadium is het de bedoeling om de app ook uit te rollen voor losse toegangskaarten. Het werken met het zogenaamd Identity Based Access (IBA) is een pilot van de voetbalbond KNVB waaraan FC Groningen en meerdere clubs in het betaalde voetbal meedoen. Tijdens deze pilot wordt gekeken of het digitale toegangsbewijs de toegangskaart kan gaan vervangen.

De stelling is dat digitale toegang via de FC Groningen App gemakkelijker, gastvrijer en veiliger is. FC Groningen start met het implementeren van de app op de Tonny van Leeuwen Tribune, omdat deze tribune geheel is uitverkocht met seizoenkaarten. Na de twee eerstvolgende thuiswedstrijden is de Piet Fransen Tribune aan de beurt. Later volgen de seizoenkaarthouders op de Koeman Tribune.

Voor ouders met kinderen die nog geen smartphone hebben, is het mogelijk een begeleiderskaart toe te voegen binnen de app. Supporters met meerdere seizoenkaarten kunnen één kaart op hun eigen naam registreren via de FC Groningen App en de overige kaart(en) per wedstrijd toewijzen aan andere app-gebruikers die deze voor een desbetreffende wedstrijd op hun naam kunnen zetten.

De FC Groningen App is te downloaden via Appstore of de PlayStore. Na het downloaden dient de supporter zich eenmalig te identificeren middels het scannen van een geldig identiteitsbewijs. Op deze wijze weet FC Groningen wie er daadwerkelijk in het stadion aanwezig is waardoor het beter de veiligheid van alle FC-supporters kan waarborgen.