Sport

Voorbereiding Lycurgus verloopt niet ideaal

De selectie van Samen Lycurgus is teruggekeerd van een oefentrip met wedstrijden tegen SVG Lüneburg in Duitsland en oefenduels in Tsjechië. Het leverde louter nederlagen op. Deels omdat het sterke tegenstanders waren om tegen te spelen, maar de belangrijkste oorzaak is de afwezigheid of blessures van spelers.


Leestijd: 1 minuut

Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer
Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer

Kyle McCauley is afgelopen week teruggekeerd na een intensieve zomerperiode met Amerika onder 23. De planning is dat McCauley vanaf aanstaande woensdag zijn werkvergunning heeft en aan kan sluiten. Jeffrey Klok is met het Nederlands team in China om deel te nemen aan het Olympisch kwalificatietoernooi. Klok sluit pas een aantal dagen voor de strijd om de Supercup op zondag 15 oktober aan.

Cal Fisher is op de weg terug van een meniscusoperatie afgelopen zomer. In Tsjechië deed de diagonaal zijn eerste rondjes in het achterveld mee. Voor een andere nieuweling Cole Gillis geldt dat kort na zijn komt bleek dat zijn knieën verre van perfect zijn. Inmiddels lukt het om met aangepaste trainingen zijn belastbaarheid weer te vergroten. Daarnaast zijn de middenmannen Niels de Vries en Luuk Hofhuis na een operatie in de zomer nog beperkt inzetbaar.

Zo is het roeien met te weinig riemen voor de technische staf. Coach Arjan Taaij spreekt zelf van een chaotische voorbereiding. ‘Het loopt natuurlijk anders dan gehoopt, maar we zien door alles heen wel dat er potentie in de groep zit, maar dan hebben we iedereen wel nodig.’ Dat is dus niet het geval.

‘We hebben veel jonge spelers, dat gaat qua prestaties sowieso vaak met pieken en dalen. Onze passlijn is vanaf het begin te krap en dan kom je aanvallend minder uit de verf. Aan de andere kant hebben we wel eens een perfecte voorbereiding gedraaid, maar zag je daar uiteindelijk te weinig van terug. Laat het nu maar andersom zijn.’

Samen Lycurgus sluit de voorbereiding vrijdag en zaterdag af met thuiswedstrijden tegen Helios Grizzlys uit het Duitse Giesen. Een ploeg spelend op het hoogste niveau, de Bundesliga.