Cultuur & Uitgaan

‘De Grote Europashow’: maandagavond in Forum Groningen

De Europese verkiezingen staan voor de deur: maar op wie wil je stemmen? En wat zijn de belangrijkste thema’s in de Europese politiek? Het antwoord op deze vragen kun je mogelijk krijgen tijdens een door Studium Generale georganiseerde ‘Grote Europashow’, maandagavond 3 juni in het Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens De Grote Europashow stomen ‘Kiesmannen’ de bezoekers binnen 1,5 uur helemaal klaar voor het stemhokje aan de hand van politieke analyses, humor en met muziek.

Boeren demonstreren tegen strengere milieueisen, activisten strijden voor radicaal klimaatbeleid en er is nog steeds geen structurele oplossing voor het migratievraagstuk. En dat terwijl Poetin vecht aan de poorten van Europa en we door de opkomst van AI voor nieuwe uitdagingen komen te staan.

Ondertussen zit jij thuis op de bank met gemixte gevoelens; “wéér verkiezingen?”, “wat dóén ze daar überhaupt in Brussel?” en “ik ken toch geen europarlementariërs”.

In 2019 ging slechts 35% van de jongeren stemmen tijdens de Europese Verkiezingen. “Dus sleep je vrienden mee en laten we er samen voor zorgen dat onze generatie dit jaar wél komt opdagen bij de stembus”, aldus de organisatoren.

Meer informatie en aanmeldingen: Studium Generale