Cultuur & Uitgaan

Dichters in de Prinsentuin: een weekend vol poëzie in de buitenlucht

Komend weekend verandert de Prinsentuin in Groningen weer in een podium voor poëzie tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin. Dit jaar draait alles om het thema “VERBINDING ≠ CRINGE,” met aandacht voor hoe poëzie mensen dichter bij elkaar kan brengen.


Leestijd: 1 minuut

Op 12, 13 en 14 juli zijn verschillende activiteiten te bezoeken in de Prinsentuin. Het weekend wordt vrijdagavond afgetrapt met een mystieke ervaring, waarbij onder andere Lieke Marsman, voormalig Dichter des Vaderlands, en schrijver Roelof ten Napel praten over hoe mystieke ervaringen hun werk beïnvloeden.

Zaterdagmiddag kunnen bezoekers actief meedoen tijdens activiteiten en workshops, waarin onder andere activisme, institutioneel racisme en klimaat en wetenschap centraal staan. Op zondagochtend staat een yogasessie op het programma en tijdens de daaropvolgende soeplunch vormt poëzie het startpunt voor boeiende gesprekken met nieuwe mensen.

Het belooft een weekend vol inspiratie en verbinding in de Prinsentuin. Het volledige programma is te vinden op de festivalwebsite www.dichtersindeprinsentuin.nl.