Cultuur & Uitgaan

Eerste namen Festival Grasnapolsky 2023 bekend

De eerste namen van het programma van de 10e editie van festival Grasnapolsky zijn bekend. Met onder andere Prins S. en de Geit, Kids with Buns, SIM—OJ en Cloud Cafe keert het festival terug naar de Toekomst met bekende gezichten en nieuwe ontdekkingen.


Leestijd: 1 minuut

Eerste namen Festival Grasnapolsky 2023 bekend
Eerste namen Festival Grasnapolsky 2023 bekend

De jubileumeditie van het festival vindt plaats van 10 t/m 12 maart 2023 in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda en vanaf 9 maart in bungalowpark Landal de Bloemert.

Voor de tiende keer komt Grasnapolsky met een line-up waar bekend en (nog) onbekend talent elkaar afwisselen. Na de eerste edities in Bunnik ontwikkelde het festival zich op Radio Kootwijk tot een naam tussen de andere landelijk bekende festivals, met een eigen en unieke signatuur, waarin kunst, bijzonder erfgoed en het ontdekken van nieuw talent belangrijke kernwaarden zijn. 

Sinds 2019 vindt het winterfestival plaats in strokartonfabriek de Toekomst in Oost-Groningen. Met acts als Tamino, Bazart, Zwangere Guy, Eefje de Visser, S10, Altin Gün, Goldband en Froukje weet Grasnapolsky al jaren vroeg in hun carrière de acts te presenteren die later flink zullen doorgroeien.

De volledige rits eerste namen voor de jubileumeditie is nu bekend. Die is als volgt: Aili, Bob Uit Zuid, Bumble B. Boy, Cloud Cafe, Dorpsstraat 3, Kids with Buns, Lander & Adriaan, Library Card, Loupe, Luna Morgenstern, Mila V, Monolithe Noir, Prins S. en de Geit, Robin Scherpen, Roufaida, SIM—OJ, SNACKBAR the Ambassador, Someone en Zea.

Het vieren van een jubileum betekent dat ook oude bekenden hun weg weer naar één van de podia van de Fabriek vinden. Muziekprogrammeur Sam Heegstra: “Grasnapolsky is altijd een festival van muzikale ontdekking geweest, tijdens deze tiende editie willen we daar ook een stukje herontdekking aan toevoegen.”