Cultuur & Uitgaan

Eurosonic Noorderslag in 2022 opnieuw online

Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen is volledig online van 19 tot en met 22 januari 2022. De organisatie heeft deze moeilijke beslissing genomen na de strengere coronamaatregelen die het kabinet vorige week aankondigde.


Leestijd: 1 minuut

Door de huidige maatregelen kan ESNS de geboekte Europese optredens niet huisvesten en muzikanten in Nederland samenbrengen. Vanwege de aanhoudende onzekerheid met betrekking tot de coronabeperkingen is daarom besloten om niet meer op een fysieke editie van ESNS te mikken. 

In januari 2021 organiseerde ESNS vanwege de toen geldende lockdown ook al een online editie van het festival en bijbehorende conferentie. Algemeen directeur Dago Houben geeft de hoop niet op nu het evenement voor het tweede jaar op rij niet fysiek kan gebeuren. “ESNS is ontzettend belangrijk voor de gehele muziekindustrie en in het bijzonder voor Europese muzikanten. Daarom is het essentieel om onze taak uit te voeren in het voorzien van een zo goed mogelijk platform voor Europese popmuziek. Het bereik van een digitale editie is gigantisch, hebben we vorig jaar gezien. Daarmee kunnen we voor de carrière van een artiest echt een verschil maken. We zijn blij om deze maximale aandacht nu weer te kunnen bieden.”

ESNS biedt in samenwerking met radiozender NPO 3FM alle geboekte acts de kans om online op te komen treden. Tickets voor de digitale conferentie zijn voor 99 euro te koop via www.esns.nl. Wie in een eerder stadium al een ticket voor het fysieke evenement had aangeschaft, wordt daarover bericht.