Cultuur & Uitgaan

Forum Groningen open voor bibliotheekbezoekers

Hoewel de toeristische onderdelen van het Forum voorlopig gesloten zijn en evenementen zijn afgelast, is de bibliotheek in het Forum open voor bezoekers. En dus lopen er dagelijks nog een behoorlijk aantal mensen rond in het gebouw. “Ja, ontzettend pijnlijk natuurlijk”, reageert Dirk Nijdam, directeur van Forum Groningen, op de lockdown in een artikel op de Groninger Ondernemers Courant. “Maar gelukkig kunnen we nog wel diensten verlenen. Momenteel is het Forum niet per se bruisend, maar nog wel nuttig.”


Leestijd: 1 minuut

Forum Groningen open voor bibliotheekbezoekers
Forum Groningen open voor bibliotheekbezoekers

Nijdam doelt op Hugo de Jonges uitspraak dat er bij de bibliotheek mensen werken die burgers kunnen helpen met digitale zaken. Zo helpen bibliothecarissen mensen met het aanvragen van een DigiD, digitale belastingaangifte en het installeren van een coronapas.

Verder biedt het Forum ook nog plekken om te studeren en te werken. Alle stoelen staan op 1,5 meter afstand en er is genoeg ruimte om ook afstand te houden tijdens het rondwandelen. Nijdam: “Mensen weten ons nog steeds te vinden. Ze komen dan wel niet om te chillen, lekker te eten of een film of tentoonstelling te bekijken, maar wel om boeken te lenen of even een krantje te lezen. Dagelijks komen er toch nog 1500-2000 mensen. Even een uitje naar de bibliotheek, want verder is er ook niets meer te doen natuurlijk.” 

Foto: Deon Prins