Cultuur & Uitgaan

Gratis concert om aandacht te vragen voor studenten met mentale problemen

Studenten en oud-studenten van de Hanzehogeschool in Groningen houden op 15 januari een gratis concert in de Immanuelkerk om aandacht te vragen voor studenten met mentale problemen. Volgens de organisatoren zijn er veel studenten met mentale en financiële problemen door de nasleep van corona en de woon- en energiecrisis.


Leestijd: 1 minuut

Gratis concert om aandacht te vragen voor studenten met mentale problemen
Gratis concert om aandacht te vragen voor studenten met mentale problemen

Het concert is geïnspireerd door het thema 'Share Your Talent Move the World' en is volgens initiatiefnemer en basklarinettist Femke van den Bergh een fijne opsteker voor studenten die ergens mee kampen. De titel komt van de slogan van de Hanzehogeschool.

Zo wil Van den Bergh de wereld opschudden met muzikaal talent tijdens een vreedzaam evenement in plaats van een stevig protest. "Demonstreren op de Dam of het Malieveld lijkt niet meer van deze tijd. Voor je het weet wordt het grimmig, dat willen we niet. In zo'n negatieve sfeer word je ook niet echt gehoord", denkt zij. 

Immanuelkerk was bereid om het initiatief gratis een plek te geven. Ideaal voor studenten, die vaak weinig te besteden hebben. "Doordat het concert voor iedereen toegankelijk is, kan het zorgen voor verbondenheid tussen verschillende generaties", zegt Van den Bergh enthousiast.

Tijdens het concert spelen de studenten klassiek, jazz en hedendaagse muziek. Het concert begint op zondag 15 januari om 12:00 uur in de Immanuelkerk en wordt ook via een livestream uitgezonden op de site van de kerk.