Cultuur & Uitgaan

Groen kunstwerk in Forum Groningen van eerste tot achtste verdieping

In Forum Groningen is op donderdag 28 april het groene kunstwerk Green Space in Forum Groningen officieel geopend: een dynamisch levend, groeiend kunstwerk bestaande uit organische objecten verdeeld over de west- en oostzijde van het Forum, van de 1ste tot de 8ste  verdieping. Langs de vele touwen die tot in de nok van het gebouw reiken groeien stokbonen omhoog. Vanaf het plafond van het gebouw schijnt groen pulserend licht langs de touwen naar beneden op het groeiende groen.


Leestijd: 1 minuut

Groen kunstwerk in Forum Groningen van eerste tot achtste verdieping
Groen kunstwerk in Forum Groningen van eerste tot achtste verdieping

Het werk is van de hand van landschapskunstenaar Merijn Vrij, bekend van vele groene kunstprojecten in de openbare (buiten)ruimte. Vrij: “Green Space gaat de symbiose aan met het Forumgebouw, de mensen, maar vooral ook de natuur. Met het naar binnen halen van de 'alledaagse' pronkboon wordt een brug geslagen tussen de buiten- en de binnenruimte. Met de cyclus van groei en bloei, en daarmee met de seizoenen, wordt er leven naar binnengebracht. Green Space is een project dat ruimte biedt aan de fantasie maar ook aantoont hoe goed het is voor de mens, voor de bezoekers dat er groen leven te zien en te beleven is in het Forum.” 

Forum Green House

Het kunstproject Green Space weerspiegelt het thema van Forum Green House. Een initiatief vanuit Forum Groningen om door middel van talks, events en meer de kloof tussen mens en natuur te dichten.

De totstandkoming van het Green Space is mooi te bekijken op Vrijs Instagram-pagina. Foto's van de opening en een video van het kunstwerk zijn te vinden op de Forumsite. Green Space is nog tot en met eind juni te bewonderen.